Δράση Ενημέρωσης από την Αντικαρκινική Εταιρεία Λαμίας

Δράση Ενημέρωσης από την Αντικαρκινική Εταιρεία Λαμίας. 
Με διανομή εντύπου υλικού αλλά και κατ΄ ιδίαν συζητήσεις πραγματοποιήθηκε το πρωί  του Σαββάτου στην Πλατεία Πάρκου στην Λαμία, με αφορμή την Παγκόσμια   Ημέρα κατά του Καρκίνου-  η δράση Ενημέρωσης Της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας Λαμίας.    
«Πρέπει να δράσουμε τώρα γιατί ο καρκίνος είναι μία μεγάλη  παγκόσμια επιδημία με αυξητικές τάσεις. Προβλέπεται ότι μέχρι το  2025 τα ετήσια νέα περιστατικά της νόσου θα αυξηθούν στα 19,3 εκατομμύρια, από 14,1 εκατομμύρια που ήταν το 2012.
Οι ενέργειες που γίνονται από κάθε άτομο, οργανισμό και κυβέρνηση  βοηθούν στη μείωση των αρνητικών επιπτώσεων που έχει ο καρκίνος.
Στόχος μας είναι να επιτευχθεί μείωση στους πρόωρους θανάτους από μη
μεταδιδόμενες ασθένειες (στις οποίες ανήκει και ο καρκίνος) κατά  25% μέχρι το 2025 .
Ο καρκίνος είναι μια ασθένεια που δεν γνωρίζει όρια και είτε μας είχε, είτε θα μας επηρεάσει όλους, άμεσα ή έμμεσα, κατά τη διάρκεια της ζωής μας. Είναι μια από τις πρώτες αιτίες θανάτου παγκοσμίως προκαλώντας 8,2  εκατομμύρια θανάτους κάθε χρόνο. Όμως, γνωρίζουμε ότι πάνω από 1/3 αυτών των θανάτων θα μπορούσαν να είχαν αποτραπεί και πως πολλοί καρκίνοι είναι θεραπεύσιμοι, αν ανιχνευθούν αρκετά νωρίς.Εάν δεν αυξηθεί σε παγκόσμιο επίπεδο η ευαισθητοποίηση για τον  καρκίνο και δεν δρομολογηθούν ενέργειες για την πρόληψη και την θεραπεία της νόσου, εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο θα πεθαίνουν άδικα κάθε χρόνο….»