Κοντοσούβλι γίγας την Κυριακή στο Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού

Tο Χιονοδρομικό Παρνασσού γιορτάζει την έναρξη της αποκριάτικης περιόδου και καλεί όλους τους χιονοδρόμους να μασκαρευτούν και να προσέλθουν την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου στη Φτερόλακα προκειμένου να γευτούν τον πιο λαχταριστό μεζέ της Ρούμελης, το κοντοσούβλι γίγας.

Είναι παράδοση πολλών ετών στην Αμφίκλεια   την Κυριακή της κρεατινής, να ψήνουν εκατοντάδες μέτρα κοντοσούβλι στο κέντρο του χωριού. Φέτος και για πρώτη φορά, ανάλογη γιορτή θα γίνει και στο Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού και συγκεκριμένα στη Φτερόλακα, με συνδιοργανωτές το Δήμο Αμφίκλειας – Ελάτειας, την Κοινότητα Αμφίκλειας και την ΕΤΑΔ ΑΕ.

Από το πρωί, με το άνοιγμα της Φτερόλακας, θα γίνουν οι προετοιμασίες για το ψήσιμο στην περιοχή ανάμεσα στο μικρό ξύλινο καφέ και τον αναβατήρα «Παν». Όση ώρα θα ψήνεται το κοντοσούβλι, μασκαρεμένοι σκιέρ του ΕΧΟΣ Αμφίκλειας θα κάνουν σκι, ενώ θα υπάρχει μουσική από dj με αποκριάτικα τραγούδια και παραδοσιακά τραγούδια της Ρούμελης. Η γιορτή θα κορυφωθεί γύρω στις 14:00, όπου θα μοιραστεί σε όλους το κοντοσούβλι.

πηγή: Onparnassos.gr