Λαμία : Η περιπέτεια του Willy από το Κονγκό. Αρωγός ο Δήμος Λαμιέων

Μια ανθρώπινη ιστορία με δραματικές προεκτάσεις ήρθες στο φως αργά το απόγευμα του Σαββάτου στην Λαμία , όταν κλήθηκε η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Λαμιέων και ο Ερυθρός Σταυρός να προσφέρει τις υπηρεσίες του και την βοήθεια του σε έναν 40χρονο από το Κονγκό.

 O Willy   είχε μεταφερθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας  συνοδευόμενος από Αστυνομικούς του ΑΤ Στυλίδας ,  και αφού είχαν ληφθεί όλα τα προβλεπόμενα μέσα, μιας και είχε  πυρετό και  βήχα  για να εξεταστεί για κορωνοιό . Υπεβλήθη στις απαραίτητες εξετάσεις που προβλέπονται που βγήκαν αρνητικές .Χθες αργά το απόγευμα   ειδοποιήθηκε  και η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Λαμιέων και ο Ερυθρός Σταυρός που του πρόσφεραν στέγη  και φαγητό .

Η περιπέτεια του ξεκινά δύο περίπου μήνες πριν , όταν βρέθηκε στην Ανατολική Φθιώτιδα και δούλευε , όπως ο ίδιος λέει σε  αγροκτηνοτροφική μονάδα. Σύμφωνα πάντα με τον ίδιο ο εργοδότης  δεν τον πλήρωνε , του παρείχε στέγη και φαγητό που αφαιρούσε από την μηνιαία αμοιβή του .Γι αυτό τον λόγο των οικονομικών του απολαβών  προχώρησε σε μηνυτήρια αναφορά στο ΑΤ Στυλίδας.

Μετά από την παρέλευση των δύο μηνών αποφάσισε να φύγει παίρνοντας μόνο 290 ευρώ  από τον εργοδότη του .  Για δύο ημέρες περιπλανιόταν στην  περιοχή μέχρι που τον εντόπισε η Αστυνομία   .

Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο λόγω των συμπτωμάτων του πυρετού και του βήχα και υπεβλήθη σε εξετάσεις  που βγήκαν αρνητικές. 

Κλήθηκε η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου και ο Αρμόδιος Αντιδήμαρχος Παναγιώτης Στασινός που μαζί με την συνδρομή του Ερυθρού Σταυρού  τον φιλοξένησαν   σε κατάλυμα του Δήμου προσφέροντας του φαγητό και στέγη.  Σήμερα το απόγευμα   θα ταξιδέψει στην Θεσσαλονίκη όπου θα φιλοξενηθεί σε διαμέρισμα που μισθώνει η Ύπατη Αρμοστεία  του ΟΗΕ   περιμένοντας να εξεταστεί η αίτηση του για χορήγηση ασύλου . Ο Willy είναι πατέρας επτά παιδιών και έχει έρθει στην Ελλάδα αναζητώντας καλύτερο μέλλον .