Λαμία: Τελετή αποφοίτησης του Ειδικού Τμήματος Πυρονόμων τάξεως 2021

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη, 3 Ιουνίου το πρωί η τελετή αποφοίτησης του Ειδικού Τμήματος Πυρονόμων Τάξεως 2021 της Σχολής Επιμόρφωσης και Μετεκπαίδευσης της Πυροσβεστικής Ακαδημίας.

Στη Λαμία η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στον προαύλιο χώρο των εγκαταστάσεων της πυροσβεστικής στη ΒΙΠΕ. Τα διπλώματα στους σπουδαστές της ΠΟΥ απένειμε ο Συντονιστής Επιχειρήσεων Στερεάς Ελλάδας και  Θεσσαλίας υποστράτηγος Κωνσταντίνος Παχίδης παρουσία του διοικητή ΔΙΠΥΝ Φθιώτιδας πύραρχου Ανδρέα Μωράτη.

Παρών στην εκδήλωση και ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας Συμεών ο οποίος στον χαιρετισμό του έκανε αναφορά στην σωτήρια επέμβαση των Πυροσβεστών στην ζωή και στην καθημερινότητα των πολιτών και ευχήθηκε να έχουν στην διακονία τους υψηλό αίσθημα ευθύνης, για να επιτελούν στο ακέραιο το καθήκον τους.

Λόγω των ειδικών  συνθηκών οι τελετές αποφοίτησης διεξήχθησαν ταυτόχρονα στον 6ο Πυροσβεστικό Σταθμό Θεσσαλονίκης, στην 6η ΕΜΑΚ Πάτρας, στον 1ο Πυροσβεστικό Σταθμό Ιωαννίνων, στον 4ο Πυροσβεστικό Σταθμό Ηρακλείου Κρήτης και στην Πυροσβεστική Υπηρεσία ΒΙ.ΠΕ. Λαμίας, ενώ στην τελετή συμμετείχαν εξ αποστάσεως μέσω live streaming όσοι υπηρετούν στα νησιά.

Φωτογραφίες: Δημήτριος Ανάγνου