Σωματείο Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας : Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και στάση Εργασίας

 Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και Στάση εργασίας  από  Τις 10:00 το πρωί έως τις 15:00 το μεσημέρι , προκήρυξε  το Σωματείο Εργαζομένων  του  Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας , για το πρωί τα ερχόμενης Τρίτης (21/9).

Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί  στις 11:00 πμ στη Κεντρική  Πύλη του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας. 

Οι εργαζόμενοι , σύμφωνα με την ανακοίνωση τους  διεκδικούν :    

“…..ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΑ ΒΑΡΕΑ Κ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ-ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: 

Παρόλα τα χειροκροτήματα για τον «ηρωισμό» και την αναγνώριση της προσφοράς μας από την κοινωνία, συνεχίζουμε να διεκδικούμε το δίκαιο και το αυτονόητο. 

  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ-ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΕΚΤΑΚΤΩΝ:

Οι ελλείψεις μόνιμου και εξειδικευμένου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων (60-65% κάλυψη οργανικών θέσεων στο Γ.Ν. Λαμίας-παραιτήσεις υπάρχοντος ιατρικού προσωπικού-επερχόμενο κύμα μαζικών αιτήσεων συνταξιοδότησης), 

η καθυστέρηση των διαδικασιών για να ανανεωθεί, μέσω νέων προσλήψεων, το ανθρώπινο δυναμικό, 

η κόπωση και η αύξηση των προβλημάτων υγείας του υπάρχοντος προσωπικού, 

η ύπαρξη των χιλιάδων οφειλόμενων ρεπό και αδειών παλαιοτέρων ετών, 

η άσκηση από τους εργαζόμενους αλλότριων και πολλαπλών καθηκόντων, 

οι μετακινήσεις και τα «εντέλλεσθε» προσωπικού για να καλυφθούν τα κενά (πχ σε κλινικές covid-19, σε εμβολιαστικά κέντρα) και 

οι προσλήψεις μέσω συμβάσεων προγραμμάτων Ο.Α.Ε.Δ. και επικουρικού  προσωπικού (όλων των κλάδων) για κάλυψη, επί της ουσίας, πάγιων αναγκών, 

έχουν δημιουργήσει ένα ασφυκτικό κλίμα με όλα τα αρνητικά επακόλουθα για την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών φροντίδας υγείας για τους πολίτες. 

  • ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΔΟΧΩΝ ΜΑΣ :                                                                                                                                                                          

Οι μισθοί απαξίωσης και υποβάθμισης (πχ μισθός νεοδιόριστου Νοσηλευτή Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης: 600 ευρώ)μας κατατάσσουν στους πιο χαμηλά αμειβόμενους εργαζόμενους στο Δημόσιο. Μάλιστα εδώ και χρόνια, η πολιτεία αρνείται να ρυθμίσει οριστικά την απρόσκοπτη χορήγηση του Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας χωρίς ημερομηνία λήξης. Αυτή είναι η αναγνώριση της πολιτείας για τις υπηρεσίες που προσφέρουμε. Τελικά οι «ήρωες» κερδίζουν σε ανέξοδο «χειροκρότημα» αλλά χάνουν σε υλική επιβράβευση. 

  • ΑΡΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΣΤΟΛΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ:                             

Η «τιμωρητική» απόφαση της αναστολής εργασίας των ανεμβολίαστων συναδέλφων, προκαλεί στοχοποίηση, διχασμό, δυσλειτουργίες, συρρίκνωση του υποστελεχωμένου Εθνικού Συστήματος Υγείας και έμμεσα οδηγεί στην ιδιωτικοποίηση. 

  • ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ Η ΑΠΩΛΕΙΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΑΠΟ ΚΟΡΩΝΟΙΟ:          

Το ζήτημα της αναγνώρισης ως εργατικό ατύχημα, του θανάτου των υγειονομικών από κορωνοιό, δεν έχει μόνο ηθική διάσταση (αναγνώριση της προσφοράς των εργαζομένων από την πολιτεία) αλλά έχει και πρακτικό αντίκρισμα καθώς βάση του νομοθετικού κενού οι οικογένειες των θανόντων υγειονομικών παραμένουν απροστάτευτες και χωρίς εισόδημα για την περίπτωση που πχ θα πρόκειται για μονογονεικές οικογένειες. 

  • ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΥΓΕΙΑΣ:

Η μετατροπή της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, σε «πεδίον δόξης λαμπρόν» για «ασκήσεις επί χάρτου» και τα διαχρονικά προβλήματα έλλειψης προσωπικού (τα Κέντρα Υγείας του Ν. Φθιώτιδος λειτουργούν με το 50% του, προβλεπόμενου από το οργανόγραμμα, προσωπικού) και υλικοτεχνικής υποδομής, ουσιαστικά αποδυναμώνουν τον ρόλο για τον οποίο η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας οφείλει να παίζει (υγειονομική πρόληψη και αποσυμφόρηση των Δευτεροβάθμιων Δομών). 

Η υλοποίηση του σχεδίου, από την πλευρά του Υπουργείου Υγείας, για την Σύμπραξη Δημοσίου με Ιδιωτικό Τομέα (Σ.Δ.Ι.Τ) και οι υπουργικές αποφάσεις για την πρόσληψη εργαζομένων με συμβάσεις μικρής, χρονικά,  διάρκειας, την καθιέρωση εργαζόμενων που αμείβονται με δελτίο παροχής υπηρεσιών και την παρουσία εργολαβικών εταιρειών που παρέχουν υποστηρικτικές υπηρεσίες (πχ καθαριότητα, σίτιση, τεχνική υποστήριξη, φύλαξη) και απασχολούν εργαζόμενους σε συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα, ουσιαστικά οδηγούν σε ιδιωτικοποίηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

 

Ο κορωνοιός  ανέδειξε, με τον πλέον εμφατικό τρόπο, τα διαχρονικά προβλήματα σε όλες τις υγειονομικές δομές. Στην αρχή της πανδημίας είχαμε τονίσει ότι θα δεν θα εκμεταλλευτούμε την υγειονομική κρίση και τα οδυνηρά αποτελέσματά της για να προκαλέσουμε εντυπώσεις. Επειδή όμως ο covid-19 ήλθε για να μείνει και το σύστημα Υγείας στηρίζεται κυρίως στους εργαζόμενούς του, δεν θα αφήσουμε κανέναν, με πρόσχημα, κάθε φορά, τον κορωνοιό, να υποδαυλίζει την πανθομολογούμενη προσφορά μας και το δημόσιο χαρακτήρα του Ε.Σ.Υ. 

Τελικά με τις ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ, τις ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ, τις ΑΙΟΛΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ, την ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ, τις ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ και την ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ δεν κερδίζεται το στοίχημα για την Υγεία. 

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

ΠΟΙΟΤΙΚΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ

ΙΣΧΥΡΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ”

Ακολουθήστε το ilamia.gr στο f/b για να λαμβάνετε όλες τις ειδήσεις