Περίπου 14.000 κρούσματα σε μαθητές και εκπαιδευτικούς από τα self test πριν ανοίξουν τα σχολεία

 Περίπου 14.000 είναι τα κρούσματα τα οποία έχουν ανιχνευτεί μέσω των υποχρεωτικών self test για μαθητές και καθηγητές πριν την επιστροφή τους στα σχολεία  τα οποία άνοιξαν σήμερα. 

Όπως αναφέρουν πληροφορίες από το υπουργείο Παιδείας, έχουν ανιχνευθεί μέσω self test  μέχρι το βράδυ της Κυριακής  (9/1)περίπου 14.000 εν δυνάμει κρούσματα, «τα οποία δεν θα είχαν βρεθεί αν τα σχολεία δεν λειτουργούσαν», όπως αναφέρουν πηγές του υπουργείου Παιδείας.

«Αυτά τα χιλιάδες κρούσματα κυκλοφορούσαν στην κοινωνία χωρίς να έχουν ιδέα ότι είναι φορείς του ιού. Κάθε ένα τέτοιο εν δυνάμει κρούσμα που ανιχνεύεται μέσω του μηχανισμού του self test είναι άλλο ένα καθοριστικό βήμα για τον περιορισμό της διασποράς του ιού όχι μόνο στη σχολική κοινότητα, αλλά και στην κοινωνία ευρύτερα.

Πρόκειται για άλλη μία απόδειξη ότι πέρα από τους αυτονόητους παιδαγωγικούς και ψυχοσυναισθηματικούς λόγους, η λειτουργία των σχολείων επιτελεί και πολύ σημαντικούς υγειονομικούς σκοπούς», αναφέρουν οι ίδιες πηγές.

Αυτή τη φορά, απαιτήθηκε και από τους εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς να κάνουν self test. Έτσι, ο συνολικός έλεγχος που έγινε σε μια μέρα ξεπερνά τα 1,6 εκατ. ανθρώπους και πρόκειται για το μεγαλύτερο ταυτόχρονο έλεγχο πληθυσμού κατά του κορονοϊού.

Ακολουθήστε το ilamia.gr στο f/b για να λαμβάνετε όλες τις ειδήσεις