Προς… χαλάρωση των μέτρων: Αλλαγές σε εστίαση και μουσική

 Τις τελευταίες μέρες παρατηρείται μία αποκλιμάκωση των κρουσμάτων και ταυτόχρονο ανοίγει τον δρόμο για χαλάρωση των μέτρων το επόμενο διάστημα.

 

Με τα κρούσματα να πέφτουν αλλά τα μέτρα να έχουν παραταθεί μέχρι τη Δευτέρα 24 Ιανουαρίου, η επιτροπή θα συνεδριάσει εντός της εβδομάδας με σκοπό να αξιολογήσει τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα για την μετάλλαξη Όμικρον που έχει επικρατήσει σε όλη τη χώρα.

Όπως όλα δείχνουν, η μουσική στην εστίαση θα επιστρέψει κάτι που επιβεβαίωσε και ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης τονίζοντας πως «εάν συνεχιστεί η αποκλιμάκωση των κρουσμάτων τα μέτρα θα αρθούν ή θα χαλαρώσουν πολύ γρήγορα».

Παράλληλα, εξετάζεται να αυξηθεί η πληρότητα στα γήπεδα από τις 24 Ιανουαρίου, εφόσον η εικόνα παραμείνει σταθερή και αυτή την εβδομάδα.

Ο Θάνος Πλεύρης εκτίμησε πως μέχρι τις αρχές Φεβρουαρίου θα έχει ολοκληρωθεί ο κύκλος της «Όμικρον», ενώ τα κρούσματα αυτής της παραλλαγής ανέρχονται στο 90% αν και στις νοσηλείες είναι μισό μισό με τη «Δέλτα».

Η Ματίνα Παγώνη σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα είπε ότι: «Μπορούν να χαλαρώσουν κάποια μέτρα τις επόμενες μέρες, γιατί τα περιστατικά τα γνωρίζουμε και τα διαχειριζόμαστε, και τα περιμέναμε. Νομίζω ότι μέχρι τις 23-24 του μηνός θα έχουμε τους δείκτες αρκετά υψηλούς και αργότερα θα αρχίσει μία σταδιακή μείωση, με αργούς ρυθμούς, όχι αμέσως», ωστόσο υπογράμμισε ότι αυτό θα γίνει «εφόσον δεν έχουμε κάποια άλλη έκπληξη με κάποια άλλη μετάλλαξη».

Περισσότεροι από τους μισούς άνω των 60 δεν έκλεισαν ραντεβού εμβολιασμού

Από τους 520.000 – 530.000 ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών, οι περισσότεροι θα γράφουν πρόστιμα κάθε μήνα, καθώς μόνο 217.000 πολίτες άνω των 60 ετών έχουν εμβολιαστεί ή έχουν κλείσει ραντεβού.

Στην κυβέρνηση βλέπουν αποκλιμάκωση της πανδημίας παρότι χθες ο θλιβερός απολογισμός έφτασε και πάλι τα 95 θύματα σε μία ημέρα.

Πηγη: Dikaiologitika.gr