Θρήνος στη Λαμία για τον 40χρονο οικογενειάρχη που έχασε τη ζωή του στα μεταλλεία Βωξίτη της Φωκίδας

Στο πένθος βυθίστηκε σήμερα Τετάρτη (4/10) η Φθιώτιδα για ένα νέο άνθρωπο που έχασε τη ζωή  του στα μεταλλεία Βωξίτη στην Φωκίδα. Ο 40χρονος μηχανικός που εργαζόταν χρόνια στα μεταλλεία καταπλακώθηκε από βράχο στην κεντρική στοά των μεταλλείων κατά την διάρκεια ελέγχου της στοάς.

Όπως είπε ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Φωκίδας, Ευάγγελος Τσιορλίδας, «ένας μεγάλος βράχος, κάτω από ανεξήγητες συνθήκες έπεσε και  καταπλάκωσε ένα 4?4 της εταιρείας ΙΜΕRYS με το οποίο κινούνταν  ο μηχανικός που καταπλακώθηκε σε απόσταση ενός χιλιομέτρου από την είσοδο της στοάς».

Ήταν 12.30μμ όταν η Πυροσβεστική υπηρεσία ενημερώθηκε για το συμβάν. Αμέσως στήθηκε ολόκληρη επιχείρηση στην οποία συμμετείχαν άνδρες της ΠΥ Άμφισσας, του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Πολυδρόσου και της 7ης ΕΜΑΚ από τη Λαμία.

Ο 40χρονος απεγκλωβίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Άμφισσας.

Στο σημείο εγκλωβίστηκαν και τρεις ακόμη εργαζόμενοι που απεγκλωβίστηκαν και είναι καλά στην υγεία τους.

Ο Κωνσταντίνος Αργύρης  εργαζόταν περισσότερα από δέκα χρόνια,  σύμφωνα  με τους συναδέλφους  του στα μεταλλεία,  ήταν απόφοιτος της Σχολής Μηχανικών Ορυκτών Πόρων του Πολυτεχνείου Κρήτης και μετά από πολύχρονη επαγγελματική πορεία, εργαζόταν στον τομέα υπόγειας εκμετάλλευσης βωξίτη.

Είχε παντρευτεί το καλοκαίρι και  είχε αποκτήσει ένα κοριτσάκι ενός έτους.

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους στην ίδια στοά, η οποία ονομάζεται από τους εργαζόμενους και “Καμόρα”, πριν 19 χρόνια το 2003 είχε γίνει και πάλι κατάρρευση και είχαν σκοτωθεί εργαζόμενοι.

Αναστολή δραστηριοτήτων μέχρι νεωτέρας ανακοίνωσε η Imerys :

Την αναστολή των δραστηριοτήτων της μέχρι νεωτέρας ανακοίνωσε η Imerys, σε μεταλλείο της οποίας στη Φωκίδα σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα εργατικό δυστύχημα.

Ειδικότερα η εταιρεία σε ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

«Σε σχέση με το συμβάν που έλαβε χώρα σήμερα μεταξύ 11.30 π.μ και 12.00 π.μ στo μεταλλείο Καμάρα στη Φωκίδα, το οποίο οδήγησε στον τραγικό θάνατο ενός εργαζομένου μας, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως η Imerys ενεργοποίησε αμέσως το πρωτόκολλο ασφαλείας και έκτακτων αναγκών και ειδοποίησε άμεσα όλες τις αρμόδιες Αρχές. Στο χώρο επιχείρησαν δυνάμεις της ΕΜΑΚ και της πυροσβεστικής υπηρεσίας, και όλοι οι υπόλοιποι εργαζόμενοι μας είναι ασφαλείς. Η εταιρεία αποφάσισε να αναστείλει τις δραστηριότητες της μέχρι νεωτέρας και η προσοχή μας επικεντρώνεται στα αίτια του ατυχήματος σε απόλυτη συνεργασία με τις Αρχές. Οι σκέψεις μας είναι στην οικογένεια του θανόντος και η προτεραιότητα μας είναι να τους παρέχουμε τη μέγιστη δυνατή στήριξη σε αυτές τις πολύ δύσκολες στιγμές.

Θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση αμέσως μόλις υπάρχουν επίσημα στοιχεία».