Στυλίδα : Συνελήφθησαν  δύο ψαράδες για  απείθεια

 Συνελήφθησαν το απόγευμα της Πέμπτης (12/1) από βαθμοφόρους του Λιμεναρχείου Στυλίδας δύο  ψαράδες στο λιμάνι  της Στυλίδας την ώρα που ξεφόρτωναν  αλιεύματα.

Οι άντρες του λιμενικού  εντόπισαν τους δύο άνδρες 52 και  50 χρονών την ώρα που επιχειρούσαν να ξεφορτώσουν αλιεύματα σε Φορτηγό ΙΧ  ιδιοκτησίας τους .

Στον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο σκάφος τους   βρεθήκαν και κατασχεθήκαν ζώντα αλιεύματα οστρακοειδή του είδους «κυδώνια» 38 κιλά τα οποία δεν ήταν γραμμένα στο σύστημα ΟΣΠΑ, από τα οποία τα 20 κιλά ήταν υπολειπομένων διαστάσεων που απαγορεύεται παντελώς η αλιεία τους σύμφωνα με την αλιευτική νομοθεσία, τα οποία επαναποτίστηκαν στην θάλασσα ως ζώντα.

Κατόπιν προτροπής του ενός ιδιοκτήτη για αποφυγή του έλεγχου του ΦΙΧ  ιδιοκτησίας τους, ο δεύτερος  μπήκε στο αυτοκίνητο όπου τράπηκε σε φυγή κάνοντας επικίνδυνους ελιγμούς κατά παράβαση των Κανόνων Οδικής Συμπεριφοράς.

Κατόπιν των ανωτέρω τα εν λόγω όργανα κατέγραψαν την πινακίδα του οχήματος και κινήθηκε η διαδικασία αναζήτησης οχήματος και οδηγού όπου λίγη ώρα αργότερα προσήλθε αυτοβούλως στο λιμενικό κατάστημα.

Από Τμήμα Ασφαλείας – Ανάκρισης Υπηρεσίας μας κατόπιν διαταγής Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας συνελήφθησαν οι ιδιοκτήτες άνδρες- του προαναφερόμενου περιστατικού στο πλαίσιο του Αυτοφώρου κατά παράβαση των άρθρων 45 «περί συναυτουργίας» και  169 « περί απείθειας» του Ποινικού Κώδικα.

Κατόπιν εμπεριστατωμένου ελέγχου από Λιμενικής Αστυνομίας Υπηρεσίας μας προέκυψαν εκτός από ποινικές και αλιευτικές, Γενικού Κανονισμού Λιμένα καθώς και ΚΟΚ παραβάσεις επι του περιστατικού. 

Την προανάκριση διενεργεί το Λιμεναρχείο  Στυλίδας   καθώς παράλληλα κινήθηκε η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων κατ εφαρμογή των διατάξεων του Γενικού Κανονισμού Λιμένα και Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας  και αλιευτικής νομοθεσίας.

 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ : αρχειου